La acest moment în depozitele Direcţiei Silvice Tulcea (DST) este disponibilă o cantitate de 55.000 metri cubi de lemn pentru populaţie.

Lemnul de foc de la stat se poate achiziţia de la oricare dintre cele opt ocoale silvice pe care le are DST în subordine, adică cel din Babadag,  Cerna, Ciucurova, Măcin, Niculiţel, Rusca, Stejaru şi Tulcea.

„Noi în principiu avem pentru anul acesta un volum pe care îl recoltăm din pădurile din judeţul Tulcea de 215.000 de metri cubi, din acest volum circa 160.000 de metri cubi este oferit la licitaţie operatorilor economici, care sunt firme atestate, specializate pentru exploatarea şi comercializarea lemnului. Din volumul acesta de 160 de mii, la această dată avem contractat în vederea exploatării un volum de 122 de mii, restul până la 160 de mii fiind necontactat şi nu va fi exploatat în anul curent, se va reporta pentru anul viitor. Diferenţa  de 55.000 de metri cubi este volumul de lemn pe care noi îl recoltăm şi ajunge să fie valorificat în cea mai mare parte populaţiei din judeţ”, ne-a declarat directorul Direcţiei Silvice Tulcea, Costel Petcu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.