În 16 localităţi din judeţul Tulcea sunt în vigoare în prezent restricţii pe fondul pandemiei de coronavirus.

Măsuri parţiale au fost luate în 12 localităţi unde rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 a fost de peste 1,5 la mia de locuitori, iar măsuri de interzicere a activităţilor au fost luate în patru localităţi unde incidenţa a depăşit 3 la mia de locuitori.

Noile localităţi în care au intrat în vigoare restricţii parţiale, începând de ieri ora 00.00, valabile până pe data de 3 decembrie ora 24.00, sunt Crişan, Chilia Veche, Grindu, Nufăru şi Sarichioi.

Potrivit hotărârii CJSU, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

De asemenea, începând de ieri ora 00.00 şi până pe 3 decembrie ora 24.00 sunt interzise total unele activităţi în Frecăţei, Mahmudia şi Turcoaia. Aici activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă. Şi activitatea  operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă în aceste trei localităţi.

În municipiul Tulcea incidenţa cumulată a cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 era ieri de 5,96 la o mie de locuitori, iar la nivel de judeţ 3,07.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.