Consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, acordarea unor facilităţi fiscale agenţilor economici care au fost afectaţi de pandemia cu noul coronavirus, valoarea estimată a primelor facilităţi fiind de două milioane de lei.

Este vorba despre reducerea impozitului anual pe clădiri cu o cotă de 15% pentru clădirile nerezidenţiale folosite pentru activitatea economică proprie sau date în folosinţă altor persoane fizice sau juridice care şi-au suspendat activitatea în contextul instituirii stării de urgenţă.

„Avem un memoriu semnat de majoritatea agenţilor economici din HoReCa. Cei mai mulţi dintre ei şi-au plătit deja obligaţiile către buget, dar ne vom regla pentru anul viitor. Impactul bugetar al acestei măsuri este de 2 milioane de lei. Oamenii au fost afectaţi şi considerăm că trebuie să-i ajutăm”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

Consilierii locali au mai aprobat o hotărâre care vizează anularea majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31 martie datorate bugetului local iar reprezentantul PSD Dorin Ţiu a cerut ca în luna ianuarie Direcţia Economică a Primăriei să prezinte un bilanţ al acestor măsuri.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a prelungit, vineri, măsura de interzicere a unor activităţi în municipiul Tulcea şi printre acestea se numără închiderea activităţii cu publicul a restaurantelor şi hotelurilor.