Preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu se declară mulţumit de rezultatul alegerilor parlamentare şi prezenţa la vot a cetăţenilor, dar posibilitatea ca Tulcea să aibă parlamentari din patru sau cinci partide duce la îngreunarea formării unui grup de politicieni care să susţină interesele judeţului.

„Mandatele care vor fi distribuite pentru judeţul Tulcea vor rezulta dintr-un algoritm de calcul care le va repartiza în funcţie de ceea ce rămâne şi se vor distribui către noi din coşul naţional. S-ar putea să avem parlamentari din 4-5 partide. Posibilitatea de a avea parlamentari la Tulcea o are PSD, PNL, AUR, UDMR şi USR. S-ar putea să fie o dispersie a mandatelor de parlamentar, ceea ce nu ştiu dacă este benefic sau nu pentru un grup de parlamentari care ar trebui să susţină interesele judeţului Tulcea. Fiind dispersaţi, punctele de vedere, polarizarea şi crearea unui grup pentru susţinerea judeţului Tulcea se va face mult mai greu. Ceea ce trebuie să ştim este faptul că parlamentarii sunt purtătorii propunerilor pe care noi le facem în teritoriu pentru modificări legislative în beneficiul judeţului Tulcea, pentru susţinere în zona guvernamentală a proiectelor pe care noi le derulăm”, ne-a declarat preşedintele PSD Tul-cea, Horia Teodorescu.

Preşedintele social democraţilor consideră că votul electoratului tulcean a fost unul de blam.

„A fost o prezenţă la vot mulţumitoare ţinând cont de perioada în care s-a făcut acest scrutin, pandemie şi vreme. De aici decurg şi alte aspecte, precum teama oamenilor de a se expune în această perioadă de pandemie. Un alt aspect important este dat şi de saturaţia pe care electoratul o are privind alegerile şi guvernarea care, în opinia mea, nu a fost una de succes, cu multe sincope, decizii eronate în gestionarea pandemiei, precum închiderea pieţelor. Aceste aspecte au creat un disconfort, iar electoratul nu mai ştie în cine să aibă încredere. Votul de blam pe care l-a dat printr-o prezenţă satisfăcătoare spre nesatisfăcătoare a rezultat din toate aceste lucruri pe care le-a trăit în ultima perioadă. Cred că la Tulcea electoratul a mai dat un vot de blam unor reprezentanţi din conducerea PNL, care printr-un efort nu tocmai potrivit au reuşit să nominalizeze în structurile de conducere ale judeţului nici pe departe persoane dintre cele mai calificate în a conduce astfel de structuri”, a precizat Horia Teodorescu.

Horia Teodorescu mulţumeşte tulcenilor pentru faptul că votul majoritar a fost îndreptat către PSD.

„În ceea ce priveşte votul, vreau să mulţumesc tulcenilor pentru faptul că votul lor majoritar a fost îndreptat către PSD. Este un vot dat pe faptul că, cel puţin în plan judeţean, de-a lungul timpului, PSD prin reprezentanţii lui şi administraţia judeţeană în mod special a avut realizări destul de importante. Nu putem să nu ne gândim la investiţiile pe care noi le-am promovat, ne-am implicat total sau sunt derulate prin Consiliul Judeţean. Ceea ce cred că mulţi au înţeles este că în ultimii şapte ani, mai puţin în ultimul an guvernat de PNL, toate aceste realizări şi unele care vor rămâne în paginile de istorie au fost promovate pe o guvernare şi susţinere PSD. Multe dintre acestea, începând cu finanţarea ITI, podul peste Dunăre, portul, drumul expres care este în stadiu de studiu de fezabilitate şi altele precum spitalul, aeroportul, nu s-ar fi realizat dacă susţinerea noastră de aici de la Tulcea nu ar fi fost una acerbă la decidenţii şi guvernanţii PSD care ne-au dat tot suportul, lucru care a avut caracter decisiv în implementarea acestor investiţii. Oamenii văd că numirile strict pe criterii politice, prost alese, aduc uneori deservicii majore judeţului şi populaţiei”, a transmis preşedintele Teodorescu.

PSD s-a clasat pe primul loc la alegerile parlamentare în judeţul Tulcea, cu peste 30% din voturi, fiind urmat de PNL cu peste 27%, AUR cu peste 12% şi USR PLUS cu peste 11%.