Primăria Tulcea pregăteşte demersurile necesare asfaltării străzii Forestierului din municipiul Tulcea, investiţie solicitată de-a lungul timpului de sute de cetăţeni ai oraşului. De-a lungul anilor în zona respectivă s-au realizat doar lucrări de întreţinere a drumului, investiţia fiind inclusă în Master Planul de lucrări al Aquaserv.

„Încercăm să reabilităm o stradă care nu a fost niciodată afectată de investiţii, unde îşi desfăşoară activitatea numeroşi antreprenorii, respectiv Forestierului. Am început să o pregătim pentru asfaltare, pentru că eu nu sunt de acord cu ideea de a nu asfalta pentru că vom pune canalizare şi apă, deşi aşa este firesc, dar atât timp cât povestea asta ţine mai mult de un an sau doi, bunul simţ a trecut. Nu putem să aşteptăm Aquaserv, încă trei ani de zile, pentru a pune apă-canalizare”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Ultima dată, pe strada Forestierului s-a intervenit în urmă cu o lună de zile pentru astuparea gropilor.

„Am intervenit în urmă cu o lună de zile cu un utilaj de compactare cu ajutorul căruia s-au astupat nişte gropi, iar la prima zăpadă au apărut iar”,  a precizat primarul Ştefan Ilie.

În urmă cu doi ani, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, reprezentantul Fraher, Nicu Herţea, a solicitat să se găsească o variantă provizorie deoarece circulaţia autoturismelor este imposibilă.

„Avem probleme cu maşinile pe care le ducem la service din ce în ce mai des. Nu mai ştim ce să facem. Nu putem să găsim o variantă provizorie, să intervenim cu piatră, să punem ceva stabil. Înţelegem valoarea investiţiei şi nu vrem neapărat să se pună asfalt, dar e imposibil de a se mai circula din cauza gropilor, oamenii sunt disperaţi”, spunea reprezentantul Fraher, Nicu Herţea.

Pentru reabilitarea-asfaltarea străzii Forestierului autoritatea locală are nevoie de circa un milion de lei. În anul 2017, peste 500 de cetăţeni ai oraşului înaintau administraţiei locale o petiţie prin care solicitau repararea străzii.