Biroul Electoral Central a anunţat oficial rezultatul alegerilor şi distribuirea mandatelor de parlamentar pentru 2020 – 2024. Astfel, la Tulcea avem şase mandate de parlamentari pentru PSD, PNL, USR şi AUR.

Cele patru mandate de deputat au fost obţinute de Mirela Furtună de la PSD, George Şişcu de la PNL, Michael Gudu de la PNL şi Eugen Terente de la USR.

De asemenea, prin redistribuire au fost stabilite şi două mandate de senator: Costel Vicol de la USR şi Valentin Rică – Cioromelea de la AUR.

Parlamentarii tulceni aleşi au transmis mulţumiri celor care i-au votat.

Deputatul PSD Mirela Furtună se află la al doilea mandat în Parlamentul României.

„Mulţumesc tuturor persoanelor care s-au prezentat duminică la vot, a fost un act civic de responsabilitate faţă de viitorul României! Mulţumesc, de asemenea, pentru votul acordat echipei PSD de candidaţi de la Tulcea. Prin votul acordat PSD, aţi confirmat că am propus cea mai bună echipă şi vă garantez că ne vom lupta pentru dumneavoastră în continuare!”, a transmis Mirela Furtună.

Şi deputatul PNL George Şişcu se află la al doilea mandat de parlamentar.

„Vă mulţumesc, dragi tulceni, pentru încrederea acordată la alegerile de duminică şi pentru mandatul de deputat pe care mi l-aţi acordat prin votul dumneavoastră. Nu sunt vremuri uşoare, dar trebuie să trecem cu bine peste această pandemie şi să înţelegem că doar uniţi putem realiza tot ceea ce ne propunem. Voi fi un deputat activ şi în viitoarea legislatură şi voi lucra alături de colegii mei pentru ca proiectele pe care tulcenii şi le doresc şi care vor asigura o dezvoltare sănătoasă a judeţului să fie implementate. Vocea Tulcei se va auzi la Bucureşti, în ministere şi în Parlament, iar împreună vom susţine acele proiecte atât de necesare regiunii noastre. Alături de mine, în Camera Deputaţilor se va afla şi mai tânărul meu coleg Michael Gudu, astfel că PNL continuă să aibă doi parlamentari la Tulcea. Vom susţine guvernul creat în jurul Partidului Naţional Liberal, iar această susţinere se va vedea şi în viaţa tulcenilor. Urmează patru ani de muncă, fără alegeri, în care cuvântul de ordine va fi dezvoltare”, a precizat George Şişcu.

Liberalul Michael Gudu, avocat de profesie, se află la primul mandat de deputat şi a optat să activeze în Comisia Juridică.

„Biroul Electoral Central a anunţat oficial rezultatul alegerilor şi distribuirea mandatelor de parlamentar pentru 2020-2024. Mi s-au cerut două opţiuni de comisii în care aş vrea să activez. Prima opţiune este Comisia Juridică şi cea de a doua de Administraţie. Una dintre priorităţile mele va fi modificarea Codului Administrativ, deoarece am constatat nişte hibe. Le mulţumesc celor care au votat echipa PNL şi le promit că nu o să îi dezamăgesc în mandatul de deputat. Le mulţumesc tuturor colegilor care s-au implicat în această campanie electorală, precum şi celor care au acordat votul lor echipei PNL”, a declarat Michael Gudu.

Reprezentantul USR, Eugen Terente se află la primul mandat şi îşi doreşte ca peste patru ani partidul să devină mai puternic.

„Este un rezultat neaşteptat de bun. Mă voi împărţi între Tulcea şi Bucureşti. Acum este şansa noastră să mărim filiala, să o facem mai puternică şi să atragem noi membri. Vrem ca peste patru ani să fim mult mai puternici”, a subliniat Eugen Terente.

Un mandat de senator i-a fost atribuit lui Costel Vicol, membru USR Tulcea din februarie 2018. În prezent acesta lucrează în cadrul Şantierului Naval din Tulcea şi spune că îşi doreşte să activeze pe probleme de mediu.

„Scorul obţinut la alegeri este unul foarte bun, pe un trend ascendent. Faţă de alegerile locale am câştigat câteva sute de mii de voturi în plus, fapt care ne întăreşte convingerea că Alianţa USR-PLUS are un program de guvernare bun, iar oamenii ne urmează. În Alianţa USR-PLUS sunt oameni de calitate, care muncesc mult, care au un anumit standard. Nu vom accepta niciodată oameni care au avut conflicte cu legea. Îmi doresc să activez pe mediu şi să ajut Tulcea, deoarece suntem poarta de intrare în deltă. De asemenea, împreună cu ceilalţi colegi ai mei ne dorim să putem stopa corupţia, iar fondurile să meargă în direcţia în care au fost alocate. Am fost în multe state precum SUA, Coreea şi am văzut că acolo se poate. Nu spun că acolo nu există corupţie, dar este o luptă permanentă şi nu putem să ne comparăm nici măcar cu bulgarii. Acest lucru pleacă de la cetăţeni şi de aceea educaţia trebuie foarte bine pusă la punct. Educaţia începe de atunci de când scrumezi pe geamul de la maşină sau arunci un ambalaj. Aş vrea să se investească mai mult în educaţie”, ne-a declarat senatorul Costel Vicol.

Constănţeanul Valentin Rică – Cioromelea care a obţinut un mandat de senator la Tulcea din partea AUR nu a putut fi contactat telefonic.