Gospodăria surorii primarului din comuna Ceatalchioi a fost atacată în noaptea de miercuri spre joi de şacali. Oamenii din Delta Dunării se confruntă cu această problemă de ani de zile şi spun ca nu pot face nimic împotriva acestei ameninţări.

Viţelul de numai patru zile a fost rănit grav de şacali, proprietarul fiind nevoit să-l eutanasieze. Primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega, spune că anul acesta nu s-a realizat nicio extracţie a şacalilor şi a semnalat din nou problema autorităţilor.

„Viţelul de numai patru zile din gospodăria surorii mele a fost atacat în noaptea de miercuri spre joi de şacali. Dintotdeauna am avut probleme cu şacalii şi nu s-a luat nicio măsură. Doamna prefect mi-a promis că va discuta cu domnul guvernator iar de la 1 ianuarie se vor demara acţiuni de extracţie. Până acum am mai făcut şi alte adrese către autorităţi, deoarece au mai fost atacate de şacali patru oi dintr-o târlă. Este prăpăd. Acum îmi explic de ce a crescut numărul incendiilor din păduri, deoarece este o luptă a localnicilor cu cei care îşi arogă toate drepturile. Localnicii dau foc pentru a îndepărta şacalii. Anul acesta nu s-au făcut acţiuni de extracţie a şacalilor deoarece nu prezintă un interes. Dacă era un porc mistreţ sau un fazan erau interesaţi”,  ne-a declarat primarul Tudor Cernega.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.