Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Tulcea a propus Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei înfiinţarea a 15 centre şi trei caravane mobile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la nivelul judeţului, potrivit Prefecturii. Cele 15 centre de vaccinare vor avea 19 puncte de lucru.

În municipiul Tulcea au fost identificate spaţii unde vor exista 5 centre de vaccinare pentru un număr de 13.564 de locuitori cu vârste peste 65 de ani. Centrele vor fi înfiinţate în biblioteca judeţeană, cabinete medicale şi clinici de pe străzile Trifoiului, Babadag, Tineretului şi Isaccei.

Celelalte centre vor fi înfiinţate în oraşele Babadag, Măcin, Sulina şi Isaccea, dar şi în comunele Topolog, Sarichioi, Murighiol şi Luncaviţa. Majoritatea vor funcţiona în sălile de sport ale şcolilor.

Totodată, au fost solicitate şi trei caravane mobile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului şi beneficiarilor din centrele rezidenţiale, precum şi a populaţiei cu nevoi speciale, nedeplasabili.