Circa 300 de angajaţi ai combinatului Alum Tulcea au protestat ieri în curtea societăţii pentru a trage un semnal de alarmă către Guvern faţă de preţul crescut al energiei electrice pe piaţa din România. În ultimele luni, preţul energiei a crescut considerabil în România, ceea ce a creat dificultăţi în achiziţia energiei pentru funcţionarea grupului Alro, implicit a Alum în anul 2022.

Liderul Sindicatului Alum Tulcea, Andrian Darie, spune că săptămâna viitoare este planificat un protest şi în faţa Prefecturii.

“Sperăm ca săptămâna viitoare să organizăm un meeting la Prefectură şi apoi la Bucureşti să tragem un semnal de alarmă pentru ca Guvernul să înţeleagă că nu este normal ceea ce se întâmplă pe piaţa energiei. Preţul de fabricaţie al energiei este de circa 220 de lei pe MW/h şi au fost zile când a ajuns la 2.300 de lei pe MW/h. Singurul loc în care se găseşte energie în momentul de faţă este piaţa zilei următoare, care este una penalizatoare. Ea a fost creată doar pentru diferenţele de energie de care ai putea avea nevoie”, ne-a declarat liderul de sindicat Andrian Darie.

Alum a început luna aceasta şi reducerea producţiei către jumătate din cauza problemelor în achiziţia energiei electrice precum şi a preţului crescut al acesteia.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.