Primăria Tulcea intenţionează să depună anul acesta pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) un nou proiect privind achiziţionarea a 20 de autobuze electrice, pe lângă cele două proiecte aflate deja în derulare. Astfel, în următorii ani parcul societăţii de transport public din municipiu se va înnoi cu 50 de autobuze electrice.

„Pe PNRR, pentru care avem informaţii că se va deschide în luna martie, vom depune cereri pentru a ne completa parcul auto cu încă 20 de autobuze electrice şi staţiile aferente, pe lângă celelalte două proiecte în desfăşurare. Vrem să reformăm sistemul, să schimbăm linii, să avem o mai mare flexibilitate a mijloacelor de transport pentru a încuraja oamenii, oferindu-le un transport de calitate, să folosească cât mai mult transportul în comun”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

În cadrul celor două proiecte aflate deja în implementare, la Tulcea vor ajunge 30 de autobuze electrice.

Tot pe PNRR, primarul Ştefan Ilie intenţionează ca anul acesta să acceseze programul pentru locuinţe destinate tinerilor din zone vulnerabile, piste de biciclete şi elaborarea unor planuri urbanistice în format digital.

„Vom mai accesa pe Rezilienţă programul pentru locuinţe destinate tinerilor din familii şi zone vulnerabile, un fel de locuinţe sociale, dar şi locuinţe ANL pentru specialiştii din sănătate şi învăţământ. Vom depune solicitare pentru crearea pistelor de biciclete în municipiul Tulcea şi vom depune cereri de finanţarea pentru elaborarea planurilor urbanistice generale şi al PUZ-urilor în format digital. Avem un buget alocat pe PNRR de 9 milioane de euro şi trebuie să ne încadrăm în acesta”, a spus Ştefan Ilie.