Proiectul privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale aplicabile anului 2021 a fost votat ieri de consilierii locali. Dacă celelalte taxe rămân similare celor de anul trecut, taxa pe habitat va scădea de la 182 de lei la 147 de lei. Bonificaţia la achitarea integrală anticipată a taxei de habitat va rămâne la 6%.

Tot la capitolul bonificaţii, pentru plata integrală a impozitului pe teren, clădiri şi mijloacele de transport, până la data de 31 martie 2021, se acordă o bonificaţie de 5% atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice.

Potrivit proiectului, cota impozitului pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile anexă, în cazul persoanelor fizice se stabileşte la 0,1%, iar pentru clădirile nerezidenţiale de 1%.

Pentru persoanele juridice impozitul pentru clădirile nerezidenţiale se stabileşte la 1,1%, iar pentru cele rezidenţiale de 0,2%, rămânând neschimbate faţă de cotele de anul acesta.

Deşi la dezbaterea publică organizată luna aceasta a fost invitată să participe orice persoană interesată, reprezentantul mediului de afaceri tulcean a fost singurul prezent, de altfel autorităţile locale neînregistrând alte propuneri.