După un 2019 plin de evenimente şi mai ales de rezultate foarte bune obţinute de tinerii de la A.C.S. Logic Delta Tulcea, anul 2020 a fost  un an încercat pentru toţi şahiştii, fiindcă pandemia de COVID-19 a dus la amânarea şi chiar anularea multor competiţii de şah naţionale şi internaţionale.

Cu toate acestea, sportivii nu şi-au pierdut speranţa şi nici dorinţa de a se antrena, continuând astfel să participe la cursurile on-line organizate de ACS Logic Delta.

„Atunci când situaţia le-a permis să participe la competiţiile de şah faţă în faţă, sportivii noştri au cules laurii acţiunii de pregătire, reuşind să obţină rezultate individuale foarte bune. Consider că, a fost un an bun pentru sportivii tulceni, deoarece la competiţiile la care au participat au reuşit să obţină suficiente medalii. Din păcate, multe dintre competiţiile naţionale şi internaţionale de anul acesta au fost amânate anul acesta şi practic nu au reuşit să-şi arate valoarea reală”, ne-a declarat preşedintele ACS Logic Delta Tulcea, Marius Sarighioleanu.

Antrenamentele desfăşurate on-line le-a îngreunat munca şahiştilor tulceni, unii dintre ei renunţând la practicarea sportului minţii.

„Antrenamentele au fost mult mai dificil de realizat pentru că s-au desfăşurat on-line. Nu le putem compara cu antrenamentele clasice, cele din faţa monitorului nu sunt atât de eficiente. Copiii au avut mult de pierdut din cauza acestei pandemii, ei ar trebui să se antreneze aşa cum o făceau în anii trecuţi. Din păcate, din cauza anulării unor competiţii, unii copii au renunţat. Nu au renunţat sportivii cei mai buni, dar au făcut-o cei care ar fi putut să devină foarte buni, deoarece nu li s-a mai părut atât de atractiv şahul on-line”, ne-a spus Marius Sarighioleanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.