Conform unor surse din interiorul organizaţiei, USR Tulcea îl susţine pe Valerian Iorga, inspector vamal superior la Vama Tulcea, pentru funcţia de prefect sau subprefect al judeţului Tulcea.

„Iorga Valerian este o persoană a cărei credibilitate şi integritate nu poate fi pusă la îndoială”, au declarat pentru ziarul „Delta” surse din interiorul organizaţiei USR Tulcea.

Valerian Iorga este tulcean, are 48 de ani, este căsătorit şi are doi copii. El are o experienţă de 28 de ani în Ministerul de Finanţe, unde a deţinut şi funcţii de conducere.

Potrivit informaţiilor noastre, Iorga ar urma să fie numit subprefect al judeţului.

Alianţa USR-PLUS a obţinut, după negocieri politice cu PNL şi UDMR, pe lângă portofoliile din Guvern, posibilitatea de a numi conducerea la autorităţile centrale pentru protecţia mediului, Românii de pretutindeni şi CNAS dar şi dreptul de reprezentare guvernamentală în judeţele ţării prin 42 de funcţii de prefect şi subprefect. Astfel, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi în ţară.

În ceea ce priveşte aria de implementare a politicilor de mediu, alianţa va avea dreptul de a numi conducerea la Garda Naţională de Mediu, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.