Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea caută voluntari, medici, asistenţi medicali şi registratori medicali, pentru a completa echipele implicate în etapa a doua de vaccinare împotriva noului coronavirus, a anunţat Prefectura judeţului Tulcea. Etapa a doua de vaccinare împotriva noului coronavirus va avea loc începând din a doua jumătate a acestei luni şi are în vedere, printre altele, persoanele cu vârste de peste 65 de ani şi persoanele cu boli cronice.

„Persoanele medico-sanitare care doresc să participe ca voluntari la acţiunea de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, vor trimite pe adresa de e-mail secretariat@dspjtulcea.ro o solicitare scrisă şi datele de contact (număr de telefon, adresă de e-mail)”, se specifică în anunţ.

Prima etapă a campaniei de vaccinare s-a încheiat vineri, în această fază judeţul nostru primind 975 de doze de vaccin. Din totalul de 52.560 de teste efectuate în judeţ de la începutul pandemiei cu noul coronavirus, au fost confirmate 5.617 cazuri.

Ultima statistică făcută publică de DSP arată că, vineri, rata incidenţei cazurilor confirmate cu noul coronavirus este de 1,51 cazuri la mia de locuitori, în judeţ.