Circa 600 de elevi din judeţul Tulcea riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe semestrul I, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Tulcea. Aceştia provin atât din mediul urban cât şi rural şi sunt pe nivelurile primar, gimnazial şi liceal. Este vorba despre un procent de 2,65%  din totalul celor aproximativ 28.000 de elevi cărora trebuie să le fie încheiate mediile în primul semestru.

„Acestea sunt posibile situaţii de neîncheiere a mediilor, pentru că începând de pe 11 ianuarie mai sunt încă 3 săptămâni până la încheierea semestrului. În plus, conform regulamentului şi probabil se va da o derogare, media pe semestrul întâi se poate încheia pe o perioadă de 4 săptămâni de la revenirea copilului la şcoală. De asemenea, domnul ministru a spus că se va prelungi perioada de încheiere a situaţiei şcolare pe semestrul întâi de la 4 până la 8 săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. Avem un circa 600 de elevi, respectiv un procent de 2,65% de elevi care se află în aceste posibile situaţii. Aceştia sunt atât din mediul urban cât şi urban pe nivelurile primar, gimnazial şi liceal”, ne-a declarat inspectorul şcolar general Viorica Pavel.

În toată ţara, 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată, de 4 ori mai mult faţă de anii anteriori.

Cauza principală a acestui nefericit record o reprezintă lipsa accesului la cursurile online, potrivit Ministerului Educaţiei.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA