Primăria Tulcea intenţionează încheierea unui protocol cu reprezentanţii Clubului Sportiv Şcolar (CSS) pentru ca sala de sport să devină centru de vaccinare  anti-Covid, în contextul creşterii numărului cetăţenilor care se vor imuniza.

În prezent singurul centru de vaccinare din municipiu este Sala de Sport Multifuncţională „Daniel Iulian Pohariu”, al cărui stadiu de pregătire a fost verificat ieri de prefectul judeţului Cristian Iordan, primarul municipiului Ştefan Ilie  şi consilierul acestuia, Bogdan Vasilescu.

 „Am vizitat astăzi sala de sport <<Daniel Iulian Pohariu>> împreună cu prefectul judeţului, iar în urma unei analize a CJSU se prevede că în următoarele etape ale vaccinării oamenii vor veni tot mai mulţi. În acest context, nu sunt de ajuns cele patru puncte de lucru de la actuala sală şi nici nu putem face în orice spaţiu, deoarece acestea trebuie să cuprindă de la toalete pentru persoanele care vin, până la săli de aşteptare. Există posibilitatea să ne mai trebuiască un spaţiu şi trebuie să luăm tot un fel de sală de sport, pentru că acestea sunt deja dotate cu o parte din strictul necesar. Noi nu mai avem în administrarea noastră o astfel de sală şi ne gândim la un posibil parteneriat cu cei de la CSS, care au sala în cartierul vest”, a declarat ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, primarul Ştefan Ilie .

Prezent în  sală, consilierul local PNL, dr. Constantin Ciureanu, a menţionat faptul că ideal ar fi ca procesul de vaccinare să se desfăşoare la nivelul medicilor de familie care îşi cunosc cel mai bine pacienţii.

„Sunt riscuri mari, pentru că populaţia care se va vaccina în aceste centre este una necunoscută de către cei care vor efectua vaccinarea. Pacientul va avea pretenţia corectă de a fi întâi examinat şi va merge destul de lent procesul de consultare în cazul căruia sunt necesare circa 10 minute pentru a vedea antecedentele patologice pe care le are, dacă nu are o boală în evoluţie, dacă are alergii şi multe alte aspecte. Cei care vor lucra acolo îşi vor asuma o responsabilitate foarte mare, pentru că s-ar putea să vină cineva şi să spună faptul că potrivit indicaţiilor el nu trebuia să facă vaccinul. Deocamdată, noi facem liste cu eventualii doritori. Ideal ar fi fost să fie un depozit în care se pot aduce dispozitive în care se pot ţine dozele de vaccin  la temperatura necesară şi atunci fiecare medic de familie să ceară în fiecare zi un număr de doze, pentru că trebuie să examinez întâi pacientul şi îi ştiu istoricul”, a subliniat dr. Constantin Ciureanu.

În cadrul aceleiaşi şedinţe a depus jurământul în funcţia de consilier local din partea PNL, Corneliu Chistrugă, cel care a venit în locul lui Ştefan Caraman. De asemenea, în locul lui Ionel Stan de la PER va fi consilierul Ciprian Antrop, care nu a putut fi prezent ieri la şedinţă deoarece se află în izolare.