Circa 40 de angajaţi din sistemul sanitar din Tulcea, membri ai Sindicatului „Solidaritatea Sanitară”, au participat, ieri, la un protest în Piaţa Civică, în semn de nemulţumire faţă de condiţiile proaste de muncă şi nivelul scăzut al veniturilor. Manifestanţii au solicitat Guvernului asigurarea de materiale sanitare de protecţie, precum şi respectarea Legii 153 privind  legea bugetului.

Aceştia au purtat pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Viaţa mea este în pericol pentru a o salva pe a ta”. De altfel, aceştia au scandat mesaje precum „Vrem respect¨, „Suntem epuizaţi, nu ne neglijaţi” sau „Cine îi salvează pe eroi?”.

„Este foarte important să ni se asigure întreaga logistică, materiale de protecţie, pentru a putea în continuare să lucrăm. Suntem epuizaţi de atâta vreme, suntem puţini. Vrem respectarea Legii 153. La 1 ianuarie trebuiau mărite salariile colegilor noştri, infirmieri, brancardieri, îngrijitori, registratori, personal TESA. Ei nu au primit mărirea salarială aferentă anului 2021. O echipă înseamnă să fim solidari unii cu alţii. Atât personalul sanitar pe care îl reprezint astăzi, dar şi tot personalul din judeţ se va implica în alcătuirea echipelor de vaccinare. De aceea astăzi nu suntem foarte mulţi, unii au fost de noapte, alţii sunt prinşi în campania de vaccinare. În ultimele luni am avut griji, greutăţi. Am avut echipamente, dar una este să fii echipat şi alta este să ai stresul riscului. Nu poţi să fii în gardă 24 din 24, iar o mică breşă în acest sistem te poate îmbolnăvi. Pentru prima etapă a vaccinări eu m-am vaccinat pentru că am încredere în vaccin”, a declarat  preşedintele Sindicatului Solidaritatea Sanitară Tulcea, Angela Atanasof.

Preşedintele Angela Atanasof a prezentat ieri prefectului judeţului, Cristian Iordan, principalele nemulţumiri ale membrilor de sindicat, sub forma unui material scris.

„Am avut toată deschiderea din partea Prefecturii, iar cu cei de la Consiliul Judeţean nu am discutat despre acest protest, dar sunt convinsă că dumnealor ar prezenta aceeaşi deschidere, pentru că de fiecare dată când le-am solicitat ajutor dânşii au fost deschişi. Am discutat cu domnul prefect astăzi pe baza celor 10 revendicări ale noastre şi ne-a spus că se va implica şi va transmite mai departe. De asemenea, am contactat politicienii pentru că această creştere salarială depinde de aprobarea legii bugetului. Ne-a răspuns domnul George Şişcu, domnul Michael Gudu, domnul Terente de la USR”, a precizat Angela Atanasof.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA