Subprefectul Carmen Caloianu: „Nu există riscul ca o persoană să rămână blocată într-o localitate unde să nu poată ajunge un serviciu de ambulanţă sau maşinile de deszăpezire”

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă întrunit ieri a stabilit măsurile ce trebuie luate în urma avertizărilor meteo de ninsori puternice. Subprefectul judeţului Tulcea, Carmen Caloianu,  spune că instituţiile care au atribuţii în soluţionarea problemelor generate de vremea nefavorabilă sunt pregătite să intervină, dacă va fi cazul.

„De dimineaţă a avut loc o şedinţă la care au participat şi şefii de la Drumuri Naţionale şi Judeţene, precum şi Poliţia pe partea de rutieră. Având în vedere că suntem încă în stare de alertă şi programul de circulaţie după ora 23.00 se realizează doar prin declaraţie, nici măcar n-o să se impună blocarea drumurilor. În momentul de faţă, se au în vedere zonele unde se formează acele culoare care duc zăpada din câmp pe carosabil. În principiu, suntem organizaţi”, ne-a declarat Carmen Caloianu.

Autorităţile nu au luat decizia de a transporta gravidele în ultima lună de sarcină, persoanele care fac dializă sau alţi bolnavi cronici la spital, deoarece nu se ia în calcul  închiderea drumurilor din cauza căderilor masive de zăpadă.

„La codul portocaliu se aduc gravidele în ultimul trimestru şi dializaţii în unităţile spitaliceşti, pentru că toate cheltuielile sunt destul de mari. Având în vedere că doar două zile avem codul, care este doar pe galben, nu există riscul ca o persoană să rămână blocată într-o localitate unde să nu poată ajunge un serviciu de ambulanţă sau maşinile de deszăpezire. La Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, pe care îl avem la momentul acesta instituit, nu s-a impus mobilizarea acestor categorii de persoane spre unităţile spitaliceşti”, ne-a spus subprefectul Carmen Caloianu.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă până miercuri seara în opt judeţe din sudul şi estul ţării, inclusiv Tulcea. Aici vântul va avea rafale în general de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.