Suprafaţa de teren aferentă Parcului Victoria din municipiu nu corespunde cifrelor din documente, potrivit ultimelor măsurători topo cadastrale. În acte figurează o suprafaţă de 55.152 mp, iar realitatea arată doar 31.565 mp. Diferenţa dintre aceste valori este dată şi de terenurile aflate în spatele blocurilor pe care de-a lungul timpul au  fost amenajate garaje, despre care nu se poate spune cu certitudine dacă sunt legale sau nu.

Un lucru cert este faptul că  în prezent administraţia locală efectuează o analiză pentru a stabili de unde provine diferenţa de teren şi care sunt zonele din municipiu unde se impune demolarea garajelor pentru a fi amenajate locuri de parcare şi spaţii verzi.

„Intenţia noastră este de a mări numărul locurilor de parcare, a celor de joacă şi spaţiilor verzi şi prin demolarea garajelor. Acest lucru îl vom face etapizat şi vom începe cu zonele în care primăria este proprietară şi nu avem probleme cu partea juridică. Am solicitat celor de la DIAP ca începând din acest an să nu mai facă închirieri, oamenii să le folosească, dar să nu mai prelungim contractele. Demolarea garajelor este o procedură care se va face în ani. Sperăm ca din acest an să reuşim în 2-3 locuri să mărim zonele de parcare şi spaţiile verzi, mai ales că marea majoritate a garajelor sunt folosite la cu totul altceva. Nu am nicio temere în a afirma faptul că interesul nostru este ca acolo unde proiectanţii spun că este mai bine să nu mai existe garaje şi că terenul poate fi folosit mai bine în interesul cetăţenilor, acolo le vom demola. Noi am identificat şi zone unde garajele sunt prin coastele terenurilor şi dacă s-ar demola nu ştiu dacă vom face ceva mai bun în loc. Un oraş modern nu mai are astfel de garaje”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Pe lângă blocurile ce se întind de la Liceul „Grigore Moisil” şi până la strada Iuliu Maniu, de-a lungul Parcului Victoria, sunt 73 de garaje.

De altfel, pe ordinea de zi a Consiliului Local ce se va întruni mâine se află două proiecte de hotărâre privind stabilirea suprafeţei de teren atât a Parcului Victoria cât şi a Orăşelului Copiilor.