În timp ce încerca ieri să îşi plătească factura la sediul unei companii de cablu la care este abonat, Ovidiu Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean al Pensionarilor şi Persoanelor Vârstnice din Tulcea, a fost atenţionat de casieră că figurează ca persoană izolată la domiciliu. Mai mult, femeia i-a spus că lista ar fi fost primită de companie de la Direcţia de Sănătate Publică.

„Am fost să plătesc factura de la cablu, iar doamna de acolo m-a întrebat de ce mă aflu în deplasare când eu ar trebui să fiu izolat şi mi-a arătat o listă. În final am reuşit să plătesc factura, dar nu înţeleg cum de este posibil acest lucru”, ne-a spus preşedintele Ovidiu Dumitrescu.

Autorităţile dau asigurări că listele cu persoane izolate sau carantinate nu sunt publice. Potrivit prefectului judeţului Tulcea, Cristian Iordan, listele cu persoanele izolate sau carantinate pot fi doar în evidenţa IPJ, ISU şi DSP, iar preşedintele Ovidiu Dumitrescu nu figurează pe acestea.

Coronavirus la Tulcea: 20 de cazuri noi

Încă 20 de cazuri de coronavirus, la 232 de teste efectuate marţi, au fost raportate ieri în Tulcea, numărul total al infectărilor ajungând la 6.023 la nivelul judeţului.

În Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Tulcea se aflau ieri internaţi 49 de pacienţi cu COVID-19. În prezent 486 de persoane se află în carantină, iar alte 217 sunt izolate la domiciliu, potrivit unui comunicat al Prefecturii Tulcea. Un număr de 5.581 de persoane s-au vindecat.

Datele Direcţiei de Sănătate Publică arată că rata incidenţei cazurilor de COVID-19 în judeţ este de 0,85 cazuri la mia de locuitori, iar în municipiu rata este de 1,36 de cazuri la mia de locuitori.

Amenzi COVID

În urma controalelor efectuate marţi au fost aplicate 53  de sancţiuni în valoare totală de 15.000 de lei în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor COVID-19.

Coronavirus în România: 3.174 de noi cazuri

Alte 3.174 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în  24 de ore în România, în urma a 33.127 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de peste 9,5 la sută. Bilanţul a ajuns la 718.612, potrivit datelor furnizate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au decedat alte 77 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internaţi 1.025 de pacienţi.