Sute de tulceni au sesizat online diverse probleme cauzate de cantitatea mare de zăpadă ce a acoperit întregul municipiu. De la arbori căzuţi peste autoturisme, străzi blocate şi până la lipsa utilajelor de deszăpezire pe anumite străzi, toate sesizările au ajuns în atenţia administraţiei locale, în special prin aplicaţia „Tulcea City Report”.

„S-au făcut eforturi foarte mari în aceste zile în ceea ce priveşte activitatea de deszăpezire. Într-un timp foarte scurt am avut o cantitate de precipitaţii foarte mare. De asemenea, în afara municipiului, drumurile judeţene chiar au fost închise şi nu s-a intervenit. În municipiu, în ciuda faptului că a nins încontinuu, s-a intervenit tot timpul, atât ziua cât şi noaptea. Pe lângă blocarea şoselelor, ne-am confruntat şi cu un fenomen foarte neplăcut, acela că mulţi arbori au căzut sub greutatea zăpezii sau au fost smulşi de vânt. În multe cazuri, au fost blocate artere principale sau au căzut peste maşini, dar din fericire nu au fost victime. Îi felicit pe colegii mei care s-au ocupat, în special viceprimarul Dragoş Simion şi consilierul primarului, domnul Răzvan Teodoru. Acţionăm în continuare şi încercăm pe cât este posibil să intervenim pe toate arterele”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Viceprimarul spune că problema deszăpezirii străzilor înguste va fi rezolvată după ce parcul auto al Serviciilor Publice va fi dotat cu utilaje speciale.

„Pe străduţele mai mici, mai ales dacă sunt parcate şi maşini, nu avem fizic cum să intrăm, pentru că nu ne permite lăţimea utilajelor. În acest sens, am purtat discuţii, iar pentru iarna viitoare ne vom pregăti şi vom achiziţiona şi utilaje de acest tip. Niciodată nu este de ajuns, dar având în vedere utilajele din dotare şi cantitatea mare de precipitaţii într-un timp foarte scurt, considerăm că am făcut tot ceea ce este omeneşte posibil. Întotdeauna este loc de mai bine,  dar nu poţi într-un timp foarte scurt să acoperi tot oraşul. Tot timpul va exista o parte a populaţiei nemulţumită, însă am ţinut legătura cu populaţia şi prin intermediul aplicaţiei Tulcea City Report, pe care am primit sute de incidente punctuale şi am ştiut unde să intervenim. Au mai fost semnalate cazurile şi pe paginile de socializare ale viceprimarilor şi primarului şi am intervenit pe cât a fost posibil la toate. Au fost prioritare arterele principale şi traseele autobuzelor. Îi îndemnăm pe toţi cetăţenii să fie responsabili şi să aibă grijă să îşi cureţe trotuarele”, a precizat viceprimarul George Şinghi.

Judeţul Tulcea a fost printre cele mai afectate de viscol, zeci de maşini rămânând blocate în nămeţi şi mai multe localităţi nu au avut parţial sau integral energie electrică.