Dr. Ştefan Răileanu este cel care a pus bazele primului şi singurului club hipic tulcean, Real Racing. Anul trecut, Clubul Real Racing Tulcea a organizat în municipiu două mari competiţii ecvestre fără precedent pe meleagurile noastre. În aceste competiţii s-au întrecut cai din patru discipline ecvestre, ceea ce a însemnat între 120 şi 170 de starturi pe competiţie.

Primele două competiţii au fost deschizătoarele de drumuri ale unui festival ecvestru impresionant mai ales pentru faptul că la aceste probe au participat copii între 4 şi 18 ani. Înfiinţat în anul 2008, clubul găzduieşte în prezent 30 de cai.

– Când s-a născut pasiunea pentru cai?

– Pasiunea mea pentru cai vine din copilărie, din curtea bunicilor, din curtea CAP-ului în care am copilărit. Era o cooperativă agricolă în care toată lumea din sat muncea la un loc şi încerca să încropească ceva, acolo erau cai, tractoare, vaci, oi. Aşa am început cu caii, pentru că împreună cu verii mei îi îmblânzeam pe cei mai răi care rămâneau în grajdurile CAP-urilor, îi învăţam să fie de curse. Îngrijitorii ni-i dădeau să-i mai scoatem afară, pentru a nu li se atrofia muşchii pe ei. Atunci am dobândit această pasiune. Când au ieşit bunicii mei la pensie şi-au cumpărat nişte cai, unde participam, împreună cu un văr de-al meu, la nişte curse tradiţionale de Bobotează, în fiecare an. Aşa am învăţat să ne pricepem la cai, să-i antrenăm şi să-i hrănim. Fiind copii ne petreceam foarte mult timp în jurul lor. Deci, de la ţară, de la bunici, din istoria copilăriei vine pasiunea pentru cai, transmisă, probabil genetic, şi de un  bunic de-al meu care era un mare iubitor de cai, un bun cunoscător.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.