Nominalizările sunt Carmen Caloianu şi Nicolae Topoleanu.

Organizaţia tulceană PNL  îi susţine  pentru funcţia de prefect al judeţului pe Carmen Caloianu şi Nicolae Topoleanu, decizia fiind luată în urma votului de ieri a Biroul Executiv.

Cele două funcţii de subprefect le revin liberalilor în urma negocierilor din coaliţia aflată la guvernare.

„Astăzi am votat în Biroul Executiv al PNL cele două persoane pe care le susţinem pentru funcţia de subprefect al judeţului Tulcea. Acestea sunt actuala doamnă subprefect Carmen Caloianu şi actualul şef ITM Tulcea, Nicolae Topoleanu”, ne-a declarat prim-vicepreşedintele PNL Tulcea, deputat George Şişcu.

Carmen Caloianu a fost numită în funcţia de subprefect al judeţului Tulcea în data de 5 februarie 2020 prin Hotărârea nr. 98/2020 privind exercitarea, cu caracter temporar, în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Tulcea.

Carmen Caloianu a fost consilier superior la Casa de Asigurări de Sănătate Tulcea. Este absolventă a Academiei de Studii Economice Bucureşti – Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori şi a mai studiat Managementul Serviciilor Medicale la Universitatea „Ovidius” Constanţa.

Fostul primar al oraşului Măcin, Nicolae Topoleanu, ocupă începând de luna trecută funcţia de inspector şef în cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea. Până la sfârşitul anului trecut, Nicolae Topoleanu a fost city manager al oraşului Măcin, acolo unde s-a ocupat de implementarea unor proiecte cu finanţare europeană.

Reamintim că, la Tulcea, în urma negocierilor politice din coaliţie, purtate la începutul lunii februarie, funcţia de prefect a revenit USR-PLUS, însă desemnarea acestuia nu a avut loc până în prezent.

Organizaţia tulceană PLUS i-a propus Biroului Naţional pentru funcţia de prefect al judeţului pe Marcel Ivanov şi Ştefan Bicov, după ce aceştia au obţinut cele mai mari punctaje în timpul competiţiei interne din partid pentru funcţie.