Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea a demarat procedurile pentru achiziţionarea unor senzori de oxigen şi sisteme de ventilaţie automate, graţie unei donaţii din partea Alum Tulcea, potrivit managerului unităţii spitaliceşti, dr. Tudor Năstăsescu.

Declaraţia vine în urma unei videoconferinţe organizate săptămâna trecută de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu,  în care s-a discutat şi despre alocarea a 50 de milioane de euro fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru creşterea siguranţei pacienţilor în spitale.

„Ni s-a adus la cunoştinţă că se concepe un  program cu fonduri europene de circa 50 de milioane de euro pentru toate spitalele din România pentru a monta senzori de oxigen şi sisteme de ventilaţie. Până se scrie proiectul, noi ar trebui să accesăm din  bani proprii, apoi depunem documentaţia şi aşteptăm banii europeni. Noi avem demarate procedurile pentru a achiziţiona sisteme de detecţie a unei concentraţii de oxigen mai mare de 22,5% în spaţiile unde se tratează pacienţi cu oxigen medical şi sisteme de ventilaţie automate care ventilează aerul din camera respectivă non-stop. Ţinem pe această cale să mulţumim unuia dintre sponsorii noştri de suflet şi de bază, Alum Tulcea, pentru donaţia generoasă pe care ne-a făcut-o”, ne-a declarat managerul SJU Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.