Imunizarea împotriva COVID-19 a cadrelor didactice şi a personalului auxiliar şi nedidactic va începe astăzi, în municipiul Tulcea. Vaccinarea va  avea loc în centrul de la Sala „Daniel Pohariu”, în intervalul orar 8.00-20.00, unde se deschid două fluxuri dedicate cadrelor didactice.

În jur de 400 de angajaţi din sistemul tulcean de învăţământ urmează să fie vaccinaţi cu prioritate, dintr-un total de peste 1.900. În funcţie de vârstă, dascălii vor primi fie serul produs de Pfizer, fie pe cel de la AstraZeneca.

Până pe 10 martie, cadrele didactice ar urma să fie vaccinate cu prima doză.

Programarea se va face după o altă modalitate, nu în platforma informatică – unităţile de învăţământ întocmind liste cu personalul care doreşte să se vaccineze, acestea fiind  transmise către inspectorat, iar de acolo către DSP.

„S-au finalizat listele şi am trimis la DSP situaţia cadrelor didactice sub 55 de ani şi peste 55 de ani. Vaccinarea se face la Sala <<Daniel Pohariu>> unde se vor deschide alte două fluxuri dedicate cadrelor didactice. Am discutat cu profesorii din deltă referitor la ce modalităţi au să vină în municipiu pentru vaccinare astfel încât actul educaţional să nu fie afectat. La nivel de judeţ sunt circa 400 de persoane care şi-au exprimat acordul”, ne-a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Tulcea, Viorica Pavel.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.