Oraşul Babadag ar putea deveni staţiune turistică de interes local, un proiect în acest sens fiind în dezbatere publică şi se va afla pe ordinea de zi a Consiliului Local în şedinţa de luna aceasta.

Primarul oraşului, Georgian Caraman,  spune că are punctajul necesar pentru a se califica şi doreşte să obţină acest statut pentru a putea accesa mai simplu fonduri europene, dar şi pentru a le oferi oamenilor posibilitatea de dezvolta pensiuni.

„Proiectul este în dezbatere publică iar în şedinţa de luna aceasta va intra pe ordinea de zi a Consiliului Local. Sunt mai mulţi paşi care trebuie urmaţi, inclusiv o Hotărâre de Guvern. Sunt nişte criterii pe care trebuie să le întrunim, un punctaj. Este puţin complicat, dar este soluţia cea mai la îndemână, mai ales că avem foarte multe criterii pe care le îndeplinim. Urmărim două elemente,  de a accesa fonduri europene direct de la Bruxelles şi de a transforma oraşul în staţiune de interes local pentru a le da oamenilor posibilitatea să îşi facă pensiuni, agropensiuni şi să ne axăm mai mult pe zona turistică. La Babadag, dar şi pentru alte oraşe asemănătoare  este foarte greu cu industria şi atunci cea mai bună oportunitate este turismul”, ne-a declarat primarul Georgian Caraman.

„Suntem în discuţii şi urmează undeva în a doua jumătate a lunii martie să ne întâlnim cu marea majoritate a agenţilor economici pentru a ne consulta. În primul rând, demersul ar trebui să îl începem noi printr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local. Acum câţiva ani, ministrul Culturii de la acea vreme, domnul Caramitru, a luptat foarte mult pentru Sulina să îl facă un oraş multicultural, dar în acest moment proiectul stă undeva într-un sertar la minister. Opţiunea la acel moment era de un oraş multicultural în care se ţinea cont foarte mult de clădirile istorice şi o mică parte îşi doreau un oraş turistic. Acum, peste ani, cei mai mulţi îşi doresc un oraş turistic. Poate că un referendum popular local ar fi prea mult, dar o consultare cu siguranţă trebuie făcută. Nu ar trebui să hotărască 3-4 agenţi economici ce e mai bine, cu toţii trebuie să decidem”, ne-a declarat primarul Daniel Nicolcenco.

Citiți continuarea în paginile ziarului DELTA.