Primăria Tulcea încurajează organizarea ceremoniilor de cununie civilă şi în afara sediului Biroului Stare Civilă din strada Gloriei, respectiv în grădini publice, parcuri, muzee şi alte locuri situate în aer liber.

Aceste tipuri de spaţii vor putea fi folosite la cerere, existând condiţia îndeplinirii unui cadru adecvat pentru reprezentanţii Stării Civile care au nevoie de un spaţiu acoperit în caz de vreme rea.

Viitoarelor cupluri li se propun locaţii precum Casa Avramide, Parcul Ciuperca (zona Moară), parcurile amenajate în curţile bisericilor, parcurile amenajate în vecinătatea hotelurilor şi restaurantelor, parcul din faţa Biroului Stare Civilă.

„Cei care se căsătoresc într-un astfel de loc trebuie să organizeze evenimentul cu locaţia respectivă. Starea civilă cere nişte condiţii minime, un loc care să fie acoperit, să nu se ude registrele în caz că plouă, şi o masă pentru documente. Nu se percepe niciun tarif din partea Stării Civile”, spun reprezentanţii Biroului Stare Civilă.

Persoanele juridice  interesate pot depune oferte la Primăria Tulcea până pe 31 martie, iar viitori miri vor avea astfel mai multe oferte şi vor putea negocia cu agenţii economici.

Timpul alocat pentru oficierea unei căsătorii în afara sediului este de 15 minute.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.