În speranţa că va reduce poluarea din marile oraşe, Ministerul Mediului a lansat programul Vinerea Verde. Începând de astăzi, în fiecare vineri, suntem invitaţi să lăsăm maşina acasă şi să alegem transportul public, bicicleta, trotineta sau chiar mersul pe jos.

La Tulcea, angajaţii din instituţii precum Primăria municipiului, Garda de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului au anunţat că îşi vor lăsa maşinile acasă.

Primarul Ştefan Ilie a anunţat ca măsură suplimentară anularea parcării aferente instituţiei din strada  Păcii. Printre cei care se vor alătura campaniei se află city managerul Nicolae Bibu, viceprimarii George Şinghi şi Simion Dragoş şi consilierul primarului Bogdan Vasilescu.

„Aderăm la Campania <<Vinerea Verde-Stop! Azi, maşina stă pe loc!>>, lansată de Ministerul Mediului. În fiecare zi de vineri ne deplasăm la locul de muncă fără maşină!  Este o acţiune simbolică ce îşi propune să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat. Vă invităm să vă alăturaţi acestei campanii pentru ca noi şi oraşul să devenim mai sănătoşi. Locuim într-un oraş în care mersul pe jos ar putea fi norma, nu excepţia de la regulă. În Tulcea, majoritatea deplasărilor noastre cotidiene pot fi făcute fără a utiliza automobilul. În acelaşi timp, peste 70% din emisiile de CO2 provin din traficul rutier. Alături de colegii mei, Nicolae Bibu, George Şinghi, Simion Dragoş, Bogdan Vasilescu am lansat şi celorlalţi colegi invitaţia de a participa la acest demers. Deja mulţi dintre ei au răspuns afirmativ şi le mulţumesc! Ca măsură suplimentară, parcarea aferentă instituţiei din strada Păcii va fi anulată”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.