Preotul Neculai Justinian: „Având în vedere situaţia delicată prin care trecem, sperăm să nu fie ca anul trecut, şi creştinii să poată lua parte la slujba de Înviere”

Nu mai este mult şi creştinii ortodocşi vor intra în postul Sfintelor Paşti, care anul acesta va fi în perioada 15 martie -1 mai. În anul 2021, Paştele ortodox pică pe 2 mai.

Preotul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Tulcea Neculai Justinian speră ca anul acesta creştinii să poată lua parte la slujba de Înviere.„Postul Paştelui reprezintă pentru noi, creştinii, un moment aparte, plin de nădejde, de speranţă în apropiere de Dumnezeu. Ne pregătim de acesta prin spovedanie, prin împărtăşanie. Având în vedere situaţia delicată prin care trecem, sperăm să nu fie ca anul trecut, şi creştinii să poată lua parte la slujba de Înviere. Dacă va fi ca în anul 2020, îi mulţumim lui Dumnezeu pentru tot, şi dacă El aşa îngăduie, trebuie să le luăm ca atare, chiar dacă va fi o situaţie mai delicată. Dacă nu se va putea lua lumină, vom  face ca anul trecut, mai precis voluntarii vor împărţi lumină creştinilor. Totuşi, nu cred că se va întâmpla acest lucru. Sperăm să se permită ca un număr limitat de credincioşi să vină, să ia lumină şi să împartă celorlalte persoane. Nădejdea mea este că anul acesta Dumnezeu se va îngădui şi vom intra într-o oarecare normalitate”, ne-a declarat preotul Neculai Justinian.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.