Tulcenii vor putea merge în noaptea de Înviere să ia lumină de la biserică, însă cu respectarea măsurilor de protecţie impuse în contextul pandemiei, potrivit prefectului judeţului Marcel Ivanov.

“Sărbătorile Pascale se vor desfăşura normal, cu luarea măsurilor de precauţie. Oamenii legii vor fi prezenţi şi vor supraveghea respectarea distanţării sociale, fără să sufoce participanţii la procesiuni. Dacă va mai fi valabilă interdicţia circulării între orele 22.00-05.00, vom găsi soluţii, cum ar fi distribuirea luminii sfinte mai devreme. Încă nu am stabilit acest lucru, vom vedea la momentul oportun. Vom face în aşa fel încât sărbătorile să fie sărbători pentru toată lumea, dar să luăm şi măsurile necesare”, ne-a declarat prefectul  Marcel Ivanov.

Rata incidenţei cazurilor de COVID-19 în municipiu era ieri  de 2,49  de cazuri la mia de locuitori, iar în judeţ de 1,50.

“Nicio măsură nu este luată  în plus şi sperăm să nu ajungem până la carantină. Deocamdată, faţă de alte judeţe stăm bine în ceea ce priveşte rata de incidenţă, care este astăzi de 1,50 cazuri la mia de locuitori”, a mai spus prefectul.

Alte  25 cazuri de coronavirus au fost raportate ieri în Tulcea, numărul total al cazurilor confirmate de la începutul pandemiei ajungând la  6.975 la nivelul judeţului. De asemenea, 6.352 cazuri au fost vindecate. La nivelul judeţului au fost vaccinate în total 19.378 de persoane, dintre care 14.014 cu doza I si 5.364 cu doza a II-a.

În Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Tulcea se aflau ieri internaţi 72 de pacienţi cu COVID-19. În prezent 562 de persoane se află în carantină, iar alte 266 sunt izolate la domiciliu, potrivit unui comunicat al Prefecturii Tulcea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.