Municipiul Tulcea s-a asociat cu Asociaţia „Călător prin România”, demers în urma căruia se vor realiza proiecte de promovare a obiectivelor turistice din oraş. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat în cadrul şedinţei de Consiliu Local cu 13 voturi pentru, consilierii PSD abţinându-se.

„Nu există niciun fel de implicare financiară din partea UAT-ului şi toată activitatea pe care o vom face în parteneriat va avea avizele înainte de realizare a Comisiei Judeţene de Cultură. Asociaţia <<Călător prin România>> are nişte obiective pe care le-a dezvoltat până în momentul actual. De exemplu au refăcut clădirea veche a Senatului României şi au transformat-o în muzeu. Scopul principal este codul asociat monumentelor istorice pe care îl vizualizăm cu toţii, însă ei vin cu partea de aplicaţie în aşa fel încât toate detaliile care ţin de monument, zonă, gastronomie, istoric, la simpla scanare a însemnelor vor fi transmise tulcenilor şi turiştilor în limba română, spaniolă, engleză, chineză şi alte limbi. Noi vom pune la dispoziţie doar suportul logistic, respectiv oameni care să pună la baza monumentelor istorice acele plăcuţe”, a declarat primarul Ştefan Ilie în timpul şedinţei de Consiliu Local.

La sfârşitul anului trecut, Asociaţia  „Călător prin România” a transmis către municipiul Tulcea intenţia unei asocieri în vederea realizării unor proiecte de promovare a obiectivelor turistice.

Este vorba despre realizarea şi montarea unor plăcuţe turistice digitale care conţin cod QR, colaborarea în vederea organizării unor evenimente care promovează conservarea tradiţiilor şi culturii locale şi naţionale, crearea unor trasee turistice, tematice sau istorice, realizarea unor obiecte şi materiale video în scopul promovării tradiţiilor locale.

Totodată, proiectul constă în realizarea unei platforme digitale unde turiştii români sau străini pot intra în contact cu istoria şi legendele obiectivelor turistice, pot cunoaşte portul popular şi gastronomia tradiţională.

„Călător prin România” este un proiect dezvoltat de doi tineri, absolvenţi ai Academiei de Studii Economice, care au înţeles potenţialul turistic enorm pe care îl are România, dar şi limitele autorităţilor legate de dezvoltarea şi promovarea acestui sector. Cele două direcţii de lucru ale Asociaţiei „Călător prin România” sunt transformarea României în cea mai vizitată ţară din Europa de Est şi reconstruirea obiectivelor turistice aflate în stare avansată de degradare. Cei doi au dezvoltat o platformă cu toate obiectivele turistice din România şi unităţile de cazare, tradusă în mai multe limbi internaţionale.