Consilierii locali au respins în unanimitate, în şedinţa de miercuri, un plan urbanistic zonal care ar fi permis construirea unui bloc pe strada Gavrilov Corneliu. Dezvoltatorul Constant Prod SRL propunea ridicarea imobilului cu înălţimea de 25 m (P+5) pe o parcelă unde se află doar imobile cu regim maxim de înălţime P+2, la distanţă de doar 60 cm de imobilele din imediata vecinătate, cu regim de înălţime P sau P+1.

„Votul împotrivă a fost unanim, fapt ce îmi dă speranţa că facem paşi spre normalitate. Doresc ca votul de miercuri să fie un mesaj clar, respectiv că nu vom mai permite haosul în urbanism. Astfel de practici au adus prejudicii iremediabile oraşului nostru şi trebuie să înceteze. Când într-un loc de case vrei să ridici un bloc înseamnă că ai depăşit ceea ce era în PUG şi se cere suplimentar un PUZ care implică o serie de avize, inclusiv consultare publică în care cetăţenii îşi pot manifesta opinia. Dacă PUZ-ul era aprobat, se mergea mai departe cu autorizaţia de construire, când nu este aprobat, se încheie”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

La şedinţa de Consiliu Local a fost prezentă atât avocata dezvoltatorului imobiliar, cât şi reprezentantul proiectantului, care au susţinut aprobarea proiectului.

„Nu putem să manifestăm un abuz pentru faptul că nu vreau să se construiască în vecinătatea mea, ci trebuie să analizez opinia populaţiei pentru a vedea motivul concret. Documentaţia PUZ prezintă foarte clar că regimul de înălţime nu afectează imobilele din vecinătate. Din punctul meu de vedere, nu văd motive concrete de respingere a proiectului”, a spus avocata.

Ulterior, Primăria Tulcea a făcut publică o sesizare a unui tulcean care locuieşte în zonă: „Deşi înţelegem necesitatea de dezvoltare a oraşului, aceasta nu trebuie privită doar prin prisma dezvoltatorilor imobiliari, ci trebuie privită, în primul rând, prin prisma calităţii vieţii locuitorilor şi a confortului locuirii. Iar această dezvoltare trebuie să se realizeze fără a aduce prejudicii calităţii vieţii şi a locuirii celor din jur, cum se întâmplă în acest caz.”

În prezent în municipiul Tulcea au fost emise şapte autorizaţii de construire având ca beneficiari dezvoltatori imobiliari.