Primăria Tulcea va publica luna aceasta în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice caietul de sarcini pentru licitaţia necesară stabilirii unui constructor care va executa lucrările de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale din municipiu.

Consilierii locali au votat în şedinţa de miercuri actualizarea indicatorilor economici ai investiţiei.

„Probabil că într-o lună de zile, caietul de sarcini va fi publicat pe SEAP. Vom invita constructori de peste tot să depună oferte, sperăm ca în urma licitaţiei să nu se depună contestaţii, astfel încât în trei luni să avem un executant şi să începem lucrările”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

În luna ianuarie a acestui an, primarul municipiului a semnat contractul de finanţare de 20 de milioane de lei pentru realizarea acestei investiţii şi a reconfirmat astfel o finanţare anunţată de mai mulţi ani de Ministerul Dezvoltării Regionale.

În timpul şedinţei Consiliului local, primarul Ştefan Ilie a afirmat că a cerut sprijinul autorităţilor naţionale pentru acoperirea diferenţei de până la 32.342.478,53 lei, valoarea actuală a lucrărilor.

Reabilitarea sistemului de preluare a apelor pluviale din centrul oraşului este un proiect anunţat de foarte multă vreme de autoritatea locală care a alocat în anul 2017, din bugetul propriu, circa 3 milioane de lei pentru proiectarea sistemului de preluare a apelor pluviale.

Investiţia este necesară în contextul în care, de fiecare dată când se înregistrează precipitaţii abundente, centrul oraşului este inundat, iar autoturismele surprinse de ploaie sunt afectate.

Proiectul început în anul 2017 de Primăria municipiului a fost blocat până acum din cauza unor diferende între autoritate şi societăţile care au câştigat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrării.