Sala Polivalentă din municipiul Tulcea va fi demolată de o firmă din Cluj Napoca, potrivit anunţului publicat miercuri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Partea de „Proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări de desfiinţare a Sălii Polivalente Tulcea” a fost atribuită firmei SMZ Impex din Cluj Napoca, în asociere cu proiectanţii Proiect Constrex Consulting  SRL şi NDA7 Proiect, valoarea contractului fiind de 712.000 lei.

După demolare urmează demararea construirii unei săli moderne, cu finanţarea Companiei Naţionale de Investiţii.

„Este o investiţie dorită de toţi tulcenii, o investiţie care va însemna o dezvoltare a sporturilor de sală, un obiectiv a cărui necesitate am susţinut-o permanent la Guvern. Mă bucur să aduc încă o dată ca argument faptele pentru că vorbim de un obiectiv asumat în faţa tulcenilor”, a declarat preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Obiectul contractului atribuit constă în servicii de proiectare, asistenţă tehnica din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor de desfiinţare a Sălii Polivalente (C1, C2, C3, C4, C5, C6, C7) municipiul Tulcea.

În luna februarie a anului trecut  a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru Sala Polivalentă Tulcea. În acest sens, la sediul Companiei Naţionale de Investiţii a fost semnat contractul de achiziţie publică privind proiectarea şi execuţia lucrărilor.

În luna august a anului 2020, Guvernul a aprobat demolarea actualei Săli Polivalente din municipiul Tulcea în vederea realizării, pe acelaşi amplasament, a obiectivului de investiţii „Construire Sală Polivalentă municipiul Tulcea”, ai cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi prin Hotărârea Guvernului 562/2019, proiect demarat de Consiliul Judeţean cu finanţarea Companiei Naţionale de Investiţii.

Consiliul Judeţean Tulcea are calitatea de beneficiar final. Asocierea de firme care va construi noua sală este formată din Construcţii Erbaşu S.A. (lider), Lucian Simion Arhitectura S.R.L. subcontractant cu 2,5%, Erbaşu Edil Construct S.A., subcontractant cu 1%, RCH Con Instal, subcontractant cu  0.5%. Asocierea Erbaşu a câştigat în faţa ofertei făcute de asocierea Con-A Operations, Helinick SRL, Standard Instalaţii SRL.

Proiectul se va derula prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), valoarea finală fiind de aproximativ 23 de milioane de euro. Noua Sală Polivalentă din municipiul Tulcea va avea un teren principal de competiţii, în mijlocul clădirii la cota 0, înconjurat de tribune pentru spectatori şi un teren de antrenament, situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal, ambele terenuri având o suprafaţă de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale (20 x 40 metri).

Capacitatea tribunelor va creşte de la 1.200 de locuri la 4.438 de locuri. Pentru realizarea proiectului, Consiliul Judeţean Tulcea a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, pe bază de protocol a amplasamentului teren, situat strada Isaccei.

Motivaţia acestei investiţii este legată de faptul că în prezent Sala Polivalentă nu mai corespunde cerinţelor actuale pentru desfăşurarea competiţiilor sportive, din punct de vedere al dotărilor, al dimensiunilor terenului sau al funcţionalităţii clădirii.