Cartierul Mesteceni este vizat cu prioritate în investiţia finanţată de Aquaserv cu bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare, lucrările dorindu-se a începe în acest an în funcţie de condiţiile meteo.

Investiţia face parte din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi apă uzată în judeţul Tulcea”,  în valoare totală de peste 200 milioane de euro, în cadrul căruia mâine vor fi semnate primele două contracte în valoare de peste 83 de milioane de lei.

„Dacă ne ajută vremea, ne dorim ca anul acesta să înceapă execuţia lucrărilor. Dacă nu, măcar să avem organizarea de şantier realizată, ca ulterior, când se îndreaptă vremea, să intrăm cu execuţia. Primele străzi afectate vor fi cele din zona Mesteceni, cu partea de case. Acolo fiecare cetăţean, pe măsură ce şi-a făcut casă, a tras şi branşament. Sunt zeci de conducte pentru care nu există o evidenţă clară, iar prin această investiţie vom limpezi lucrurile. Va fi o singură conductă de alimentare şi un singur colector pe canalizare. Proiectul total este compus din 18 contracte, iar ca valoare va fi una mai mare pentru cel de la Babadag, unde trebuie să facem cam totul în ceea ce priveşte reţelele de apă şi canalizare. Pe măsură ce vor începe lucrările vom anunţa şi restricţiile de trafic, deoarece nu putem să construim fără să mai şi blocăm câte ceva pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă”, ne-a declarat directorul Aquaserv Tulcea, Valentin Ifrim.

Primul contract semnat va fi unul ce cuprinde  lucrari de extindere şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi a celui de colectare a apelor uzate menajere din zona centrală. Valoarea contractului este de 60.935.705,84 lei fara TVA.

Al doilea contract ce se va semna mâine este cel de servicii de asistenţă tehnică şi supervizare, în valoare de 22.743.012,68 lei fără TVA.

Lucrările care fac obiectul contractului constau în reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă şi de colectare ape uzate, inclusiv staţii de tratare apă potabilă şi staţii de epurare ape uzate în 15 UAT-uri din judeţul Tulcea. Investiţia se va derula prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) şi Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă (PODD), sursele de finanţare fiind asigurate din bu-getul Uniunii Europene, bugetul local, bugetul de stat şi contribuţia proprie a beneficiarului, SC Aquaserv SA Tulcea.

Proiectul, în valoare totală de 243.768,227 euro, inclusiv TVA, a fost semnat, la Tulcea, la sfârşitul lunii octombrie, în prezenţa ministrului Marcel Boloş.