Considerată drept adevărata imagine a unei comunităţi rurale, indiferent cât de mică sau cât de mare este aceasta, stema este blazonul şi cartea de vizită a oamenilor ce convieţuiesc pe meleagurile respective. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a lansat în consultare publică Hotărârea Guvernului privind aprobarea stemei comunei Mihail Kogălniceanu.

Stema propusă pentru comuna Mihail Kogălniceanu se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, în care vom putea regăsi trei besanţi de aur, un deal de argint, un buchet cu două spice de grâu, o floarea-soarelui, un lăstun, o rândunică şi o coroană murală.

„Stema comunei noastre se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. În partea de sus se află reprezentat, în fundal roşu, trei besanţi de aur. De asemenea, în partea centrală, se află în câmp albastru un deal de argint, surmontat de un buchet de două spice de grâu şi o floarea-soarelui, flancat la dreapta de o rândunică şi la stânga de un lăstun, totul de aur. Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat”, ne-a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Alexe Anastase.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.