Viceprimarul George Şinghi a anunţat faptul că în viitorul apropiat vor fi construite parcări supraetajate, un muzeu de ştiinţă, două creşe, un centru pentru persoane vârstnice, dar şi locuinţe sociale.

„Avem oportunitate şi pe noile fonduri de rezilienţă să construim nişte parcări supraetajate. Zonele pe care le avem în vedere până acum sunt parcarea de pe Dumitru Ivanov, de lângă şantierul naval, zona din vest, de lângă calea ferată, în spatele spitalului, în zona centrală, zona sindicatelor, Grădina de vară, Parcul Personalităţilor şi strada Portului. Analizăm şi zona centrală, pentru că este foarte aglomerată, dar şi câteva cartiere din municipiu. De asemenea, avem proiecte de reabilitare şi modernizare de unităţi de învăţământ, de construire a două creşe noi şi a unui centru pentru persoane vârstnice şi construirea de locuinţe sociale. De asemenea, avem un proiect şi pe partea culturală,  de realizare a unui muzeu a ştiinţei”, a declarat, în conferinţa de presă de miercuri, viceprimarul George Şinghi.

Puncte subterane de colectare a deşeurilor şi toalete ecologice inteligente

În premieră la Tulcea, anul acesta vor fi amenajate trei puncte subterane de colectare a deşeurilor, pe străzile Păcii şi Sabinelor.

„Au fost bugetate sumele pentru implementarea, în premieră la Tulcea, a punctelor de colectare a deşeurilor subterane. Vor fi trei puncte de colectare subterane, amplasate pe zonele critice ale oraşului, respectiv strada Păcii, în zona blocurilor turn, şi strada Sabinelor, tot în zona blocurilor turn. De asemenea vom implementa şi proiectul de puncte de colectare supraterane închise şi cu acces pe bază de card magnetic. Acest proiect va fi implementat pe strada Gării, pentru că acolo este dificilă implementarea unui proiect cu module subterane, din cauza infrastructurii  zonei”, a spus viceprimarul Dragoş Simion.

Tot la capitolul salubritate, pe lista de cumpărături de anul acesta se află cinci măturători stradale multifuncţionale.

„Anul acesta ne vom bucura de achiziţia de măturători stradale destinate trotuarelor, zonelor pietonale, pentru a renunţa la vechea şi clasica mătură pe care o vedem utilizată în fiecare zi. Astfel vom avea achiziţionate anul acesta un număr de cinci măturători stradale multifuncţionale, acestea urmând a deservi şi în perioada de iarnă, în care tot cu aceste utilaje multifuncţionale va fi efectuată şi deszăpezirea zonelor pietonale, respectiv a trotuarelor, pentru a evita ceea ce am trăit până acum cu toţii”, a spus Simion.

De asemenea, vor fi achiziţionate utilaje de deszăpezire de mici dimensiuni.

„Tot în sensul întreţinerii şi activităţii de iarnă, pentru a creşte eficienţa şi pentru ca în perioadele de iarnă circulaţia să se desfăşoare în regim normal şi civilizat în municipiu, anul acesta avem în vedere şi achiziţionarea de utilaje de mici dimensiuni, utilaje de deszăpezire dotate cu lame şi sărăriţe care vor deservi zonele înguste din municipiul Tulcea. Tot timpul ne loveam de această problemă a imposibilităţii de pătrundere în toate zonele oraşului”, a declarat Dragoş Simion.

Anul acesta în trei zone din municipiu vor fi amplasate toalete ecologice inteligente.

„Anul acesta vom amplasa în municipiul Tulcea toalete ecologice inteligente, adică altele decât am văzut până acum, care numai ecologice nu erau. Sunt toalete care asigură tot confortul cetăţeanului, sunt toalete cu auto-spălare, automate. Le vom avea amplasate începând de anul acesta în oraş, în minim trei locaţii, urmând ca în perioada următoare şi de anul viitor să suplimentăm numărul acestor toalete, pentru că sunt imperios necesare, sunt solicitate, şi cred că este cazul să ne bucurăm de civilizaţie şi la Tulcea”, a adăugat Simion.

Pentru prima oară, în acest an, municipiul Tulcea are alocat un buget în care valoarea totală a investiţiilor depăşeşte valoarea totală a cheltuielilor de funcţionare. Astfel, un procent de 52,43 la sută din bugetul pentru anul 2021 este dedicat proiectelor de investiţii.