Licitaţia pentru serviciile de dezinsecţie şi deratizare în municipiu a fost suspendată după ce firma Coral Impex SRL din Ploieşti a depus o contestaţie, însă acest lucru nu va afecta combaterea ţânţarilor în următoarea perioadă, potrivit primarului Ştefan Ilie.

„Conform legii, noi avem act adiţional tot cu această firmă, ca în perioada în care se verifică contestaţia să avem continuitate în ceea ce priveşte activităţile de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiu”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Primăria Tulcea a scos luna trecută la licitaţie serviciile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. Valoarea contractului este de peste 27 milioane lei (5,6 milioane euro) şi se întinde pe o durată de 10 ani. Anunţul a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, dar firma SC Coral Impex SRL a contestat licitaţia.

În timpul procedurii de licitaţie, firma ploieşteană a contestat anumite modificări efectuate de Primărie în caietul de sarcini, considerând că se urmăreşte „ofertă cu preţul cel mai scăzut, în dezacord cu criteriul de atribuire, care include calitatea ca şi criteriu de atribuire”.

În urma solicitării de suspendare a procedurii şi anulare a modificărilor din caietul de sarcini, pană la decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, licitaţia este blocată.

Firma din Ploieşti este cea care a realizat în ultimii ani serviciile de dezinsecţie şi deratizare în municipiu.