Un număr de 12 persoane au fost arestate preventiv pentru constituirea unor grupuri infracţionale organizate şi pentru proxenetism, obţinând din aceste activităţi ilegale aproximativ un milion de dolari, în urma a zece percheziţii domiciliare efectuate în Măcin, a informat miercuri Poliţia Română.

Descinderile au fost făcute în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea a trei grupuri organizate de proxeneţi.

“La data de 19 aprilie a.c., poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în oraşul Măcin, judeţul Tulcea, în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea a 3 grupuri infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunilor de proxenetism”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 – 2021, 18 persoane ar fi constituit trei grupuri organizate, în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, determinând tinere să practice prostituţia în străinătate. Din aceste activităţi suspecţii au obţinut aproximativ 1.000.000 de dolari, bani cu care ar fi construit mai multe case în Măcin şi ar fi achiziţionat automobile şi alte bunuri.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi indisponibilizate cinci autoturisme, 25.000 de euro, telefoane mobile, precum şi documente.

“La data de 19 aprilie a.c. s-a dispus reţinerea a 12 persoane, iar în cursul zilei de ieri, Tribunalul Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile faţă de acestea”, a informat IGPR.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.