Peste 150 de lucrări au fost înscrise în concursul „Poveste de Paşte”, organizat de Consiliul Judeţean Tulcea cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iar câştigătorii, tulceni cu vârste cuprinse între 8 şi 56 de ani, au făcut dovada talentului lor, fie că este vorba despre muzică, literatură, pictură etc.

Ieri, secretarul general al judeţului Tulcea, Marius Cristi Mihai, prezent la festivitatea de premiere a celor nouă câştigători, a anunţat că vor fi acordate încă 150 de premii de creativitate.

„În contextul actual, consider că este deosebit de util un astfel de demers de adaptare a metodelor de dialog cu cetăţenii către spaţiul online pentru a putea depăşi împreună momentele mai dificile prin care trecem de un an. Cu acest prilej, ţin să îi felicit pe toţi participanţii de toate vârstele pentru lucrările lor de suflet cu care s-au înscris în acest concurs. Spre mulţumirea noastră, iniţiativa a avut un ecou important în rândul tulcenilor, fapt pentru care am decis să acordăm, în afara premiilor de astăzi, încă 150 de premii de creativitate”, a transmis secretarul general al judeţului Tulcea, Marius Cristi Mihai.

Cei nouă câştigători

Marele premiu a fost adjudecat de mezina competiţiei, Lavinia Ţandără, în vârstă de numai 8 ani. Elevă în clasa întâi la Şcoala Gimnazială Jijila, micuţa talentată a impresionat printr-un cântec cu tematică religioasă, specific Sărbătorilor Pascale.

  • Premiul I a fost obţinut de un tânăr de 18 ani, Gabriel Florin Pînzaru, care a intrat în concurs cu o compunere deosebită, prin care a dezvăluit modul în care a perceput el Paştele în ultimii ani.
  • Premiul al II-lea i-a revenit tulcencei Ileana Ciupelea, în vârstă de 46 de ani, care şi-a dovedit măiestria realizând mai multe machete specifice acestei mari sărbători creştine.
  • Premiul al III-lea a fost primit de Florica Elena Tănase, de 23 de ani, care a intrat în concurs cu o lucrare ce reprezintă un iepure realizat din scoarţă de copac.

Cele două menţiuni au fost primite de Elena Sciotnic, de 12 ani, cu o compunere inedită referitoare la povestea Paştelui, respectiv de Andrei Lucian Mincu, în vârstă de 9 ani, din Greci, cu o pictură foarte bine realizată.

Premiul de originalitate a fost primit de Teodora Tănase, de 22 de ani, care a adus în concurs un coş realizat din aluat, plin cu produse specifice Sărbătorilor Pascale.

Cele două premii speciale au fost obţinute de Maria Gabriela Damean, de 22 de ani, care a realizat un deosebit aranjament de Paşte, respectiv de Anişoara Siomca, de 56 de ani, care a intrat în concurs cu o machetă reprezentativă pentru cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii.