Cel mai probabil, motivul principal este acela de a-şi reduce costurile lunare cu facturile la utilităţi, raportat la tariful la apă-canal pe care-l consideră prea ridicat. Deoarece mulţi abonaţi sunt convinşi că sunt furaţi la factura de apă, este foarte posibil ca fenomenul să fie şi un fel de reacţie-răspuns a comunităţii locale în această complicată şi pe alocuri tensionată relaţie între consumator şi operatorul de apă-canal, aflat în poziţie de monopol.

Oricare ar fi motivaţia, un lucru este cert, circa 22% din volumul de apă consumat reprezintă pierderi pentru Aquaserv SA Tulcea.

Conducerea companiei este conştientă de fenomenul pierderii din avarii şi furt şi  încearcă să le limiteze prin investiţii în înlocuirea conductelor şi a branşamentelor vechi, mutarea căminelor de apă pe domeniul public, sau de depistare a cazurilor de fraudă care sunt tratate, ca regim juridic, drept infracţiuni.

„Cele mai mari pierderi se înregistrează în zonele de case. Se facturează 63% din volum, avariile reprezintă în jur de 15%, iar restul sunt pierderi. Cine este prins că s-a racordat ilegal trebuie să plătească volumul de apă calculat pe ultimele 12 luni. În anii trecuţi s-au aplicat astfel de sancţiuni. Pierderile rezultate din racordările ilegale se regăsesc în facturile abonaţilor, precum şi în taxele şi impozitele locale. Facem un apel către toţi abonaţii pentru a semnala astfel de practici”, ne-a declarat directorul Aquaserv Tulcea, Valentin Ifrim.

Una dintre metodele la care apelează consumatorii pentru a diminua factura de apă este un branşament clandestin conectat la reţeaua stradală de alimentare cu apă şi canalizare. Racordurile clandestine se fac sub forma unei improvizaţii din furtun şi bucăţi de pexal care pot alimenta mai multe  familii din vecinătate, instalaţia artizanală trecând prin mai multe proprietăţi.

Alţi cetăţeni montează apometrele astfel încât să nu înregistreze întreg consumul din apartament. Se înregistrează, de exemplu, numai consumul de la chiuvetă şi de la cadă, nu şi cel de la WC. Acest lucru este însă posibil numai cu complicitatea administratorului blocului sau din cauza neatenţiei acestuia.

De asemenea, au fost întâlnite şi cazuri în care apometrele erau demontate pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât consumul înregistrat nu era cel real. Montarea inversă a apometrului un timp determină funcţionarea în sens invers a aparatului şi scăderea cantităţii înregistrate. Aceste două metode presupun însă scoaterea sigiliilor ce trebuie să existe pe fiecare apometru.

Există şi metode prin care dispozitivele care măsoară consumul de apă sunt dereglate. Aşezarea a doi magneţi de o parte şi de alta a apometrului împiedică mecanismul de contorizare să funcţioneze şi astfel măsurarea consumului este oprită.

O altă metodă preferată pentru a fura apă este aceea de a lăsa să picure robinetul sau să curgă doar un firicel de apă până când se umple cada, pentru că debitul foarte scăzut nu este măsurat de aceste apometre.

Toleranţă zero faţă de racordările ilegale la reţeaua de apă!

Primăria Tulcea a lansat o campanie de conştientizare cu privire la furturile din reţea, invitând tulcenii să semnaleze astfel de cazuri.

„Pierderile rezultate din aceste furturi se regăsesc în facturile abonaţilor. De aceea, dacă aveţi cunoştinţă de astfel de cazuri, nu ezitaţi să le semnalaţi folosind aplicaţia Tulcea City Report sau următoarele date de contact: Cabinet Primar – Tel: 0240517736; E-mail: primar@primariatulcea.ro; Poliţia Locală – Tel: 0240514973; E-mail: politialocalatulcea@primariatulcea.ro; Aquaserv – Tel: 0747022009; E-mail: director.general@aquaservtulcea.ro. Furtul de apă din sistemul public constituie faptă penală!”, se arată în informare.

De asemenea, S.C. AQUASERV face un apel către toţi abonaţii pentru a semnala astfel de practici.