E tradiţie deja pentru tulceni să aibă scrumbie pe masa de Florii. Din păcate, tot tradiţie a devenit, în ultimii ani, ca mult râvnitul peşte de sezon să se găsească în galantarele pescăriilor la preţuri de lux. În toate pescăriile din municipiu există scrumbie la vânzare. Vineri dimineaţă, preţul scrumbiei varia între 30 şi 35 de lei pe kilogram. Clienţii au format cozi, dar nu neapărat pentru a cumpăra scrumbie, ci pentru celelalte sortimente de peşte, cum ar fi carasul sau crapul care se vând la un preţ mai scăzut.

„În Piaţa Nouă, de exemplu, sunt două puncte de desfacere la modulele de aluminiu şi unul în clădirea din zona vestică a pieţei. În momentul în care pescăriile au fost aprovizionate şi cu alte sortimente de peşte, oamenii s-au adunat în număr mai mare pentru a cumpăra. Comercianţii respectă măsurile de protecţie şi recomandăm acest lucru şi clienţilor, mai ales în această perioadă când toată lumea se aprovizionează pentru sărbători”, ne-a declarat directoarea Agropieţe SA, Rodica Pascale.

Carasul se vindea ieri în Piaţa Nouă cu un preţ de 12 lei pe kilogram, crapul cu 22,5 lei, somnul şi şalăul cu 34 de lei, singerul cu 11,5 lei, iar plătica cu 7 lei pe kilogram.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.