Guvernatorul Gabriel Marinov a cerut sprijinul Instituţiei Prefectului pentru a face demersurile necesare modificării legislaţiei, astfel încât să fie permise incendiile controlate de vegetaţie în Biosfera Delta Dunării.

„Este necesar un demers local către centru pentru modificarea unor acte normative. Apariţia Ordonanţei 38, de anul trecut, interzice cu desăvârşire orice incendiu de vegetaţie. Astfel stând lucrurile, a fost afectat un domeniu extrem de important pentru judeţul nostru, activitatea de acvacultură-piscicultură. Se ştie că în amenajările piscicole nu se pot realiza tratamente pentru îndepărtarea bolilor specifice acestei activităţi, iar singura posibilitate era incendierea controlată a suprafeţelor stuficole limitrofe luciului de apă. Prin apariţia ordonanţei, acest lucru a devenit imposibil”, a declarat, ieri în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, guvernatorul Gabriel Marinov.

Prefectul judeţului, Alexandru Dan Munteanu şi-a exprimat sprijinul în acest sens.

„Vă rog să ne trimiteţi demersurile făcute, ca noi să ne raliem şi să trimitem mai de-parte”, a spus Alexandru Dan Munteanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.