Terenurile de sport din curţile mai multor şcoli din municipiu pot  fi folosite de copii şi după ore, în weekend sau în vacanţe.

Un număr de 15 unităţi de învăţământ din municipiu, din cele 23 care au răspuns Primăriei Tulcea, au transmis faptul că dispun de terenuri de sport pentru practicarea activităţilor sportive de către copii.

„Toate şcolile au trimis un program cu modul în care pot fi utilizate terenurile de sport. În ceea ce priveşte terenurile de sport de la Şcoala Gimnazială <<Elena Doamna>>, acestea au fost reabilitate anul trecut, iar anul acesta tocmai am rezolvat problema intabulării Arenei Mircea, pe care am dat-o în administrarea Colegiului <<Spiru Haret>>”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Şcolile care vor fi deschise pentru copiii care vor să facă sport pe terenurile din curte sunt următoarele: Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Colegiul Economic „Delta Dunării”, Arena Mircea, Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”, Liceul Tehnologic „Ion Mincu”, Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornăţeanu”, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, Şcoala Gimnazială Nr. 12, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu”, Şcoala Gimnazială „Constantin Găvenea”, Şcoala Gimnazială „Nifon Bălăşescu”, Şcoala Profesională „Danubius”.

În ceea ce priveşte Şcoala Gimnazială „Ioan Neniţescu”, unitatea nu deţine teren de sport ci o curte interioară de acces pentru elevi, însă din cauza faptului că nu deţine personal angajat de pază, dar şi din alte considerente, nu se poate permite accesul în perimetru fără a fi supravegheat.

Legea privind utilizarea terenurilor de sport a fost publicată în Monitorul Oficial în ianuarie, iar şcolile au avut termen până luna trecută să pregătească regulamentul de funcţionare al terenurilor.