Pescuitul sportiv pe lacul Ciuperca din municipiu ar putea fi permis de luna viitoare, însă cu reguli ce urmează a fi reglementate de autorităţile locale. Pe lângă regulile de distanţare socială, Primăria Tulcea analizează aspecte precum gestionarea deşeurilor, vandalizări, braconaj şi încasările avute în anii trecuţi.

Câte un raport în acest sens au fost solicitat Serviciilor Publice, Poliţiei Locale şi Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului, a anunţat primarul Ştefan Ilie în cadrul şedinţei de Consiliu Local de luna trecută, în urma unei întrebări adresate de consilierul local PSD Andaluzia Luca.

„Am solicitat către SC Servicii Publice să facă un raport cu privire la problemele pe care le-au întâmpinat de fiecare dată când a fost pescuit sportiv, dacă au fost deşeuri aruncate haotic afară, în apă, care sunt costurile pentru lucrările de gestionarea deşeurilor, dacă s-au întâmplat sau nu. Am solicitat şi Poliţiei Locale un raport pe fiecare an când a funcţionat pescuitul sportiv, dacă s-au întâmplat diferite tipuri de evenimente, de la vandalizări până la braconaj şi alte evenimente negative dacă au avut loc tocmai pentru a creiona imaginea pescuitului sportiv. De asemenea, DIAP va produce un raport cu privire la încasările avute, dificultăţile care au fost create în această perioadă, dacă au existat oameni care au încercat să ocolească modalitatea de plată aşa cum spune regulamentul. Iau în calcul şi condiţiile pandemice privitoare la starea de alertă, iar la final voi veni public cu o propunere”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Primarul nu exclude desfăşurarea activităţii de pescuit sportiv.

„Personal, cred că Ciuperca este un loc de promenadă, cam singurul pe care îl avem la momentul actual, iar activităţile care se desfăşoară în consens cu regulile pandemice, sportul, liniştea şi recreerea, trebuie să primeze. Nu exclud pescuitul sportiv, dar în baza studiilor pe care le-am cerut, pentru că este posibil ca anumite costuri să crească sau să scadă în funcţie de istoricul acestor activităţi”, a precizat Ştefan Ilie.

Ulterior, edilul a transmis faptul că anul trecut pescuitul a fost permis în luna iunie, printr-o hotărâre de Consiliu Local, iar anul acesta procedura va fi aceeaşi.

„Anul trecut pescuitul a fost permis în luna iunie, printr-o hotărâre de Consiliu Local. Procedura va fi aceeaşi. Singura diferenţă va consta în reglementarea acestei activităţi. Vom ţine cont de faptul că parcul trebuie să deservească şi amatorii de sport, plimbare, linişte şi recreere. Parcul Ciuperca este singura zonă de promenadă a oraşului, faleza fiind în reparaţie capitală. Civilizaţia înseamnă respectarea regulilor de convieţuire, pe care, înainte de toate, trebuie să le avem”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Anul trecut, pescuitul sportiv pe lacul Ciuperca din municipiu a fost permis pentru o perioadă de 30 de zile, iar în contextul pandemiei de coronavirus, pescarii au fost nevoiţi să păstreze distanţarea socială, aşa cum indicau marcajele din 3 în 3 metri realizate de lucrătorii DIAP.