Administraţia locală a finalizat regulamentul prin care toate parcările rezidenţiale din municipiu vor fi cu plată. Acesta, dar şi regulamentul privind parcările publice care va fi gata luna viitoare vor fi puse în dezbatere publică.

Deşi la momentul actual, din 25.000 de maşini care sunt parcate la reşedinţă, doar 3.500 de proprietari plătesc o taxă, city managerul Nicolae Bibu spune că potrivit noului regulament se va plăti pentru toate locurile.

„În prezent este finalizat regulamentul pentru parcările de reşedinţă, iar până pe 5 iunie vom finaliza şi partea de parcări publice, care se vor pune în dezbatere publică. Nu sunt modificări majore, în schimb se vor plăti toate parcările de reşedinţă, nu doar o parte din ele, aşa cum sunt acum, când avem 25.000 de maşini parcate şi se plătesc circa 3.500″, ne-a declarat city managerul Nicolae Bibu.

Numărul mare al maşinilor în trafic şi lipsa spaţiilor de parcare reprezintă o problemă la nivel naţional. Şi la Tulcea, numărul maşinilor înmatriculate depăşeşte cu mult numărul locurilor de parcare disponibile. La nivelul municipiului sunt înregistrate peste 35.000 de maşini, arată o situaţie valabilă la sfârşitul anului trecut.

În municipiu există aproape 4.000 de parcări rezidenţiale şi 543 de locuri cu plată la parcometre, potrivit datelor Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) Tulcea.

De asemenea, la sfârşitul anului trecut, la nivelul judeţului Tulcea erau înmatriculate 81.509 autovehicule, dintre acestea 68.126 fiind pe persoană fizică, conform datelor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Tulcea.