Colegiul Medicilor din Tulcea este singura instituţie de acest tip din ţară unde s-a deschis un centru de vaccinare anti-Covid 19. Aici, începând de marţi, cetăţenii se pot vaccina, fără programare, cu Pfizer/BioNTech.

În primă fază la sediul Colegiului s-au primit doze pentru două zile de vaccinare, iar ieri pentru următoarele trei zile, având program şi sâmbătă.

„Împreună cu cei 11 membri din Consiliul Colegiului Medicilor am insistat să redeschidem acest centru de vaccinare pentru a ne aduce şi noi contribuţia la sănătatea populaţiei. Deşi avem cel mai mic număr de medici din ţară, suntem singurul Colegiu din România care ne-am gândit să facem această acţiune. Datorită spaţiului pe care îl avem la dispoziţie, putem organiza conform reglementărilor în vigoare un centru de vaccinare”, a declarat, pentru ziarul „Delta”, dr. Emilia Stamate, preşedintele Colegiului Medicilor Tulcea.

În prima zi de vaccinare la sediul instituţiei s-au prezentat nu mai puţin de 96 de persoane, ceea ce înseamnă întreg fluxul disponibil pe o zi, spune dr. Emilia Stamate.

La campania de vaccinare desfăşurată la sediul Colegiului Medicilor Tulcea participă dr. Vâlcu Dumitru, dr. Donciu Anca Viviana, dr. Chirtoacă Mircea, dr. Militaru Laurenţia, dr. Ciulache Oana. De asemenea, la acţiune participă şi asistenta Mastică Mariana.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.