Un localnic din Jurilovca care a adunat pe parcursul a 10 ani fragmente de vase arheologice  de pe malul mării, din zona Gura Portiţei, este prezentat într-un raport al EUROPOL ca fiind cercetat pentru furtul a 94 de bunuri arheologice.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea – Serviciul de Investigaţii Criminale au indisponibilizat 94 de bunuri arheologice sustrase din situri de epocă greacă, romană şi romano-bizantină, în urma punerii în executare a unor mandate de percheziţie domiciliară”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Bunurile  au fost indisponibilizate în cadrul unei operaţiuni desfăşurate anul trecut de EUROPOL, pentru combaterea grupurilor de criminalitate itinerantă care desfăşoară activităţi infracţionale îndreptate împotriva patrimoniului, în spaţiul comunitar.

„Dosarul se află în supraveghere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Babadag. Este cercetat un bărbat din Jurilovca care este bănuit că ar fi sustras bunurile din siturile arheologice de pe raza comunei. Bunurile au fost predate Muzeului de Istorie şi Arheologie din Tulcea, iar printr-o ordonanţă s-a dispus expertizarea lor. Cel mai probabil, la finalizarea dosarului bunurile vor rămâne în incinta muzeului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea, Ioana-Maria Nanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.