Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a semnat, ieri, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cinci contracte de finanţare pentru modernizarea a trei unităţi de învăţământ şi reabilitarea a două imobile, unul dintre ele de patrimoniu, a anunţat edilul pe pagina sa de facebook.

Cele trei unităţi de învăţământ care vor fi modernizate sunt Liceul tehnologic „Brad Segal”, Şcoala gimnazială „Ion Luca Caragiale” şi Liceul de arte „George Georgescu”, valoarea lucrărilor care se vor efectua la clădirile aparţinând acestora fiind de circa 25 de milioane de lei. Potrivit anunţul, cele trei investiţii presupun şi realizarea a cinci staţii de încărcare electrică.

Alte două contracte de finanţare semnate luni vizează reabilitarea sediului Deltacons şi fostului Tribunal. Valoarea contractului de finanţare pentru Deltacons, clădire de patrimoniu ce urmează să fie inclusă într-un proiect de regenerare urbană, este de circa 7,27 de milioane de lei.

Pentru cel de-al doilea imobil, clădirea fostului Tribunal care va fi transformată în ghişeu unic, valoarea contractului de finanţare semnat este de circa 4 milioane de lei.