Consilierul local PSD Andaluzia Luca a atras atenţia în cadrul şedinţei extraordinare de luni asupra faptului că aleşii locali şi-au făcut un obicei în a participa online la şedinţe. La această şedinţă a participat în sistem online consilierul local USR Cristian Porneală.

„Noi am aprobat un regulament de organizare şi funcţionare al Consiliului Local. Eu pot să înţeleg că fiecare dintre noi la un moment dat avem o problemă personală care nu suportă amânare, dar se pare că ne-am făcut un obicei în a participa la şedinţele online, care au fost introduse în regulament pe motiv de pandemie. Am avut curiozitatea să verific mai multe consilii locale, dacă practică astfel de şedinţe online, şi cred că suntem unicat în ţară. Cred că una dintre obligaţiile noastre este să fim prezenţi la şedinţele de comisii şi, cel puţin, la şedinţele ordinare. Înţeleg, la şedinţele extraordinare întotdeauna avem nişte probleme, dar în rest? Eu, de exemplu, îmi organizez vacanţa în funcţie de şedinţa de la Consiliul Local şi de cea de la partid”, a declarat Andaluzia Luca.

Consilierul local PNL Claudia Frandeş a susţinut acelaşi punct de vedere.

„Sunt situaţii excepţionale care ar trebui dovedite. Sunt de acord cu tine”, a precizat Claudia Frandeş.

Legislaţia prevede faptul că şedinţele consiliului local se pot desfăşura cu participarea fizică a consilierilor sau în sistem online, prin utilizarea oricăror mijloace electronice, comunicate. Mai mult, consilierii nu sunt limitaţi la un număr de şedinţe online pe an şi nici nu sunt obligaţi să justifice motivul pentru care nu sunt prezenţi fizic.